Premiärdatum för nya The Crown

Det har tagit nästan två år, men nu närmar sig säsong tre av The Crown. Den här gången med Oscarsvinnaren Olivia Colman i drottningrollen.

Claire Foy gjorde en Golden Globe- och Emmy-belönad insats i de två första säsongerna av Netflix hyllade brittiska serie om drottning Elizabeth II av England. Foys version av monarken täckte de första åren på tronen och tiden fram till 1964.

När The Crown återkommer med sin tredje säsong är det med en helt ny ensemble, ledd av Olivia Colman. Colman vann i vintras en Oscar för en annan drottningroll, den som drottning Anne i The Favourite. Hon har också spelat sociopatisk gudmor till Phoebe Waller-Bridge karaktär i tv-serien Fleabag och är Emmynominerad för den birollen.

Både säsong tre och fyra är inspelade. Säsong tre debuterar den 17 november. Teasern där Netflix avslöjar premiärdatumet är kort, men vi får i alla fall en snabb titt på Olivia Colman i sin nya drottningroll.

Tobias Menzies (Outlander) har tagit över rollen som prins Philip efter Matt Smith och Helena Bonham-Carter (bland annat Harry Potter) ersätter Vanessa Kirby som prinsessan Margaret. Prins Charles och prinsessan Anne spelas i säsong tre och fyra av Josh O’Connor (The Durrells) och Erin Doherty (Lss Misérables).

Säsong tre av The Crown utspelar sig mellan åren 1964 och 1976.