Eminem i 50 Cents nya maffiaserie

En hiphop-legendar gästar nästa Starz-serie från Curtis ”50 Cent” Jackson. Det är Eminem som är klar för en roll i Black Mafia Family.

Curtis ”50 Cent” Jackson gillar att anlita gamla musikerkollegor till tv-serierna i den Power-franchise han varit med och byggt hos kabelkanalen Starz. Både Reggie ”Redman” Noble och Clifford “Method Man” Smith har roller i spinoffen Power Book II: Ghost och i ytterligare en spinoff, Power Book III: Raising Kanan, återfinns Joey Bada$ i rollistan.

Även i sin nya Starz-serie Black Mafia Family, förkortat BMF, har 50 Cent hämtat skådespelare från musikbranschen. I rollistan finns sedan tidigare bland andra Snoop Dogg och Arkeisha “Kash Doll” Knight. Nu har Deadline Hollywood också fått bekräftat att Marshall Bruce Mathers III, mer känd som Eminem, ska spela White Boy Rick, en ökänd tonåring från Detroit som gått till att bli undercover-informatör för FBI.

Black Mafia Family bygger på den sanna historien om två bröder som i slutet av 1980-talet reste sig från gatorna i sydvästra Detroit och formade en av landets mäktigaste kriminella familjer. Demetrius “Big Meech” Flenorys karismatiska ledarskap parat med Terry “Southwest T” Flenorys affärssinne och en vision bortom droghandel och in i hiphop-världen gjorde bröderna ikoniska på en global nivå. Deras orubbliga tro på familjelojalitet utgjorde hörnstenen i deras partnerskap och kärnan i deras eventuella motsättningar.

Demetrius “Lil Meech” Flenory jr gör skådespelardebut i rollen som sin egen kriminella far och Da’Vinchi spelar brodern Terry.

Här är den officiella trailern för Black Mafia Family:

https://youtu.be/s6_YrWse_S4

“Jag sa ju att Black Mafia Family är på väg och det kommer att bli den största serien i televisionen. Meech och Terry är legender och jag ser fram emot att ta deras story till Starz”, har Curtis Jackson tidigare sagt i ett uttalande.

Förutom Black Mafia Family och fyra Power-spinoffer har Curtis Jackson sedan ett år tillbaka också två andra projekt under utveckling hos Starz, ett drama om en kvinnlig idrottsagent och en antologi som ska utforska ikoniska och ofta kriminella hiphop-händelser. Det är dock fortfarande oklart om dessa projekt lyckas ta sig hela vägen till färdiga serier.