50 Cent ska göra serie av Eminems 8 Mile

Hiphop-legendarerna har redan samarbetat i Black Mafia Family. Nu tänker Curtis ”50 Cent” Jackson göra tv-serie av Eminems semibiografiska film 8 Mile.

Curtis ”50 Cent” Jackson är numera en framgångsrik tv-producent som byggt en franchise hos kabelkanalen Starz och även utökat sitt tv-universum utanför Power-franchisen. Han gillar att anlita gamla musikerkollegor till sina tv-projekt. I Black Mafia Family (BMF) medverkar bland andra Marshall Bruce Mathers III, mer känd som Eminem, i rollen som White Boy Rick.

Nu vill 50 Cent göra Eminems tv-resa åtta mil längre. I en intervju i Big Boy TV berättar han om sina planer att bearbeta den semibiografiska filmen från 2002 till en modern tv-serie. Enligt Curtis Jackson har Eminem godkänt bearbetningen av 8 Mile och 50 Cent menar att den “borde finnas som en del av hans arv”.

I originalfilmen medverkar Eminem, Mekhi Phifer, Michael Shannon, Kim Basinger, Brittany Murphy och Anthony Mackie. Handlingen utspelar sig i Detroit 1995 och följer den vita rapparen Jimmy Smith jr, känd på hiphopscenen som B-Rabbit (Eminem), och hans försök att göra karriär inom en musikgenre som domineras av afroamerikaner.

Eminem blev med filmens signaturmelodi Lose Yourself den första hiphop-artist att belönas med en Oscar för bästa originalsång.