50 Cent bakom två nya Starz-projekt

Curtis ”50 Cent” Jackson fördjupar samarbetet med kabelkanalen Starz. Efter Power planerar han en serie om en idrottsagent och en om hiphop.

Curtis Jacksons mest framgångsrika projekt hittills som tv-producent är utan tvekan Power som under många år levererat höga tittarsiffror för den amerikanska kabelkanalen Starz. Starz har redan gett klartecken för fyra Power-spinoffer med Jackson som en av producenterna, men den forna rapparen har ännu mer på gång via sitt produktionsbolag G-Unit Film & Television.

Det handlar om ytterligare två serier där det ena är ett drama om en ung, målinriktad afroamerikansk kvinna som lyckas slå igenom glastaket och kliva upp i toppen på den manliga arena som idrottsagenterna rör sig på. Historien som berättas är inspirerad av den kända sportagenten och advokaten Nicole Lynn, den första mörkhyade kvinna att representera en av de tre först valda i en NFL draft.

Det andra nya Curtis Jackson-projektet har döpts till Moment in Time: The Massacre. Det är en antologiserie som ska utforska ikoniska hip hop-fall som sammanfaller med sensationella och ibland kriminella bakom scenerna-händelser. Säsong ett ska handla om 50 Cents egen beef med The Game som gav upphov till en gatukrig som inkluderade både ett beställt mord och livstidsdomar.