Jackpot för Power-fans – fyra spinoffer

Originalserien Power må vara över – men styrkan i varumärket är det inte. Starz har beställt inte mindre än fyra spinoffserier som utspelar sig i samma universum.

Rapparen Curtis ”50 Cent” Jackson och manusförfattaren Courtney Kemp Agboh har producerat sex säsonger av Starz framgångsrika kriminaldrama som i Sverige haft HBO Nordic som hem. I natt är det seriefinal, men fansen behöver inte oroa sig. Power-universumet lever inte bara vidare – utan breder ut sig rejält.

Det var sedan tidigare klart att Courtney Kemp Agboh fortsätter som showrunner för en uppföljningsserie med titeln “Power Book II: Ghost”. Ghost är huvudpersonen James St Patricks kriminella alter ego och har i sex säsonger spelats av Omari Hardwick. I spinoffen, som tar vid där originalserien slutade, får han sällskap av bland andra sångerskan Mary J Blige.

Men inte nog med detta. Kabelkanalen Starz har nu beställt ytterligare tre spinoffer som följer olika karaktärer i Power-världen.

  • Power Book III: Raising Kanan. Utspelar sig på 1990-talet och fokuserar på Kanan Starks tidiga år. Stark är den karaktär som inledningsvis spelades av exekutiva producenten Curtis “50 Cent” Jackson.
  • Power Book IV: Influence. Ska följa Rashad Tates försök att klättra på maktstegen. Den hala politikern spelas precis som i originalserien av Larenz Tate.
  • Power Book V: Force. Spinoff om Joseph Sikoras Thomas ”Tommy” Egan och dennes försök att lägga New York bakom sig för gott.

Courtney Kemp Agboh berättar för TVline att det i de två första spinofferna finns många starka kvinnliga karaktärer och att hon försöker ge kvinnorna en mer framträdande plats jämfört med i originalserien: ”Jag tror att alla kvinnor, men särskilt kvinnor från minoriteter kommer att bli väldigt inspirerade av vad de kommer att få se framöver.”