Premiärdatum för nästa Power-spinoff

Det är den fjärde berättelsen i Power-universumet och den tredje spinoffen. Power Book IV: Force har nu fått ett premiärdatum av Starz.

Power-universumet som Courteny A Camp och 50 Cent byggt hos kabelkanalen Starz växer sig allt större. Efter Power, Power Book II: Ghost och Power Book III: Raising Kanan är det nu dags för Power Book IV: Force. I den nyaste spinoffen är strålkastaren riktad mot Tommy Egan från originalserien, återigen spelad av Joseph Sikora.

I den första teasertrailern annonseras premiärdatumet för Power Book IV: Force som debuterar den 6 februari på Starz, vars serier i Sverige hamnar hos Viaplay.

Så här lyder seriebeskrivningen av den nyaste spinoffen: När Tommy ska lämna New York efter att ha förlorat Ghost, LaKeisha och den enda stad han någonsin känt, gör han en snabb detour för att läka ett gammalt sår som plågat honom i decennier. Vad som skulle bli ett snabbt stopp visar sig bli en labyrint av familjehemligheter och lögner som Tommy trodde var begravna för länge sedan. Ett steg leder till ett annat och Tommy finner sig plötsligt i Chicagos drogkretsar, mitt emellan de två största gängen. I en stad som är splittrad mellan raser försöker Tommy balansera mitt emellan och blir slutligen den mäktiga kraft som inte bara förenar utan också har makt att få andra att falla sönder. Tommy utnyttjar sin outsider-status till sin fördel och bryter mot alla lokala avtal och skriver om dem i sn strävan att bli Chicagos största droghandlare.