Drottningen som ung i Bridgerton-spinoff

Det är redan klart att Bridgerton får en spinoff. Shonda Rhimes ska själv skriva manuset till en miniserie om en ung drottning Charlotte.

Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes har flyttat sitt produktionsbolag till Netflix. Den första serien hos streamingtjänsten, det sexiga och romantiska kostymdramat Bridgerton, blev en stor framgång. Serien har redan förnyats för ytterligare tre säsonger och växer nu med spinoffen till en franchise.

Netflix har beställt en miniserie som berättar ursprungshistorien om drottning Charlotte och även ska följa lady Danbury och Bridgerton-syskonens mamma Viola som unga. De spelades i Bridgerton av Golda Rosheuvel, Adjoh Andou och Ruth Gemmell.

Adjoa Andoh som Lady Danbury. Här med Regé-Jean Page (Simon Basset). Foto: Liam Daniel/Netflix
Ruth Gemmell som lady Violet skymd av Phoebe Dynevor som dottern Daphne. Foto: Liam Daniel/Netflix

Charlotte av Mecklenburg-Strelitz levde 1744-1818. Hon var gift med Georg III och näst efter prins Philip den som varit regentgemål längst tid i Storbritanniens historia, totalt 57 år och 70 dagar. Ändå har hennes historia hittills varit ganska okänd för allmänheten.

Det är Shonda Rhimes själv som ska skriva för manuset, och hon har som vanligt ständiga kompanjonen Betsy Beers och trogna regissören Tom Verica med sig som exekutiva producenter.

Från Shondaland-lägret meddelas också att skaparen av Bridgerton, Chris Van Dusen, har bestämt sig för att stiga av som showrunner efter den andra säsongen för att kunna ”berätta nya historier”. Han lämnar över stafettpinnan till Jess Brownell, som varit hos Shondaland i över ett decennium som författare för Greys’ Anatomy, Scandal, Private Practice och den kommande Netflix-serien Inventing Anna.

Läs recensionen av säsong ett av Bridgerton här och mer om säsong två här.