Teaser: Kärlek och skvaller i Bridgerton

DELA

Gossip Girl men på 1800-talet. I Familjen Bridgerton är det Julie Andrews ikoniska röst som utlovar skvaller och skandaler i societets-London.

Det är dags för Shonda Rhimes, skapare av Grey’s Anatomy och Scandal, att avtäcka Shondalands första Netflixproduktion. På juldagen är det premiär för dramaserien Bridgerton som Netflix av någon anledning valt att kalla Familjen Bridgerton i Sverige.

Shondaland-författaren Chris Van Dusen har skapat kostymdramat som är en bearbetning av Julia Quinns boksvit om societetsfamiljen Bridgerton. Det är en serie full av svepande romantik och smaskiga skandaler och en berättelse som med Shonda Rhimes som exekutiv producent inte oväntat även beskrivs som kvick.

Handlingen utspelar sig 1813 i ett sexigt och överdådigt societets-London som styrs av invecklade sociala regler och hårda maktkamper. I centrum finns äldsta dottern Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor). Hon har precis gett sig ut på Londons äktenskapsmarknad och möter så småningom den rebelliske hertigen av Hastings (Regé-Jean Page).

När hennes äldre bror avfärdar hennes potentiella friare börjar den anonyma och mystiska skvallerskribenten Lady Whistledown att sprida rykten om Daphne. Julie Andrews lånar ut sin ikoniska röst från Sound of Music och Mary Poppins för att ge karaktär åt Lady Whistledown som med sin vassa tunga sprider en mix av sociala kommentarer och förolämpningar omkring sig.

Se de första bilderna på alla huvudkaraktärerna här.