Trailer: Familjen Bridgerton

Skvaller, sex och skandaler i societets-London. På juldagen dras ridån upp för Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes första Netflixproduktion.

Mångåriga Shondaland-medarbetaren Chris Van Dusen svarar för bearbetningen av Julia Quinns boksvit. Familjen Bridgerton är ett sexigt kostymdrama med svepande romantik, smaskiga skandaler och kvickt berättande. Eller som det formuleras i inledningen av den officiella trailern: I krig och kärlek är allting tillåtet.

Handlingen utspelar sig 1813 i ett sexigt och överdådigt societets-London som präglas av invecklade sociala regler och hårda maktkamper. I centrum finns den äldsta dottern i den mäktiga Bridgerton-familjen, Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor). Hon har precis gett sig ut på Londons äktenskapsmarknad och möter så småningom den rebelliske hertigen av Hastings (Regé-Jean Page). De dras till varandra som magneter trots att båda förkunnar att de inte är intresserade.

Julie Andrews lånar ut sin ikoniska röst till den mystiska skvallerskribenten Lady Whistledown som börjar sprida rykten om Daphne i sina societetsnyheter.

Familjen Bridgerton, eller kort och gott Bridgerton på originalspråk, har premiär på Netflix den 25 december.

Läs mer om serien och se de första bilderna på alla huvudkaraktärerna här.