Då startar Bridgertons tredje kärlekshistoria

Netflix har avslöjat när kärlekshistorien mellan Colin och Penelope tar sin början. Den tudelade tredje säsongen av Bridgerton startar i maj nästa år.

Visserligen har Shonda Rhimes och Netflix stuckit emellan med en säsong av Queen Charlotte, men väntan har likväl varit lång på den nya säsongen av det romantiska dramat om familjen Bridgerton.

I mars har det gått två år sedan den senaste säsongen som tillägnades den äldste brodern Anthony (Jonathan Bailey) och hans möte med Kate (Simone Ashley). Serien inleddes dessförinnan med historien om familjen Bridgertons äldsta dotter Daphne (Phoebe Dynevor) och hennes romans med hertigen av Hastings, Simon Basset (Regé-Jean Page).

I den tredje säsongen står den tredje Bridgerton-sonen Colin (Luke Newton) och hans relation till Penelope Featherington (Nicola Coughlan) i centrum.

Likt andra succéserier som You och The Crown kommer den nya säsongen av Bridgerton att delas upp i två delar. Det annonseras av Lady Whistledown i den första teasern.

  • Del 1 släpps torsdagen den 16 maj 2024.
  • Del 2 släpps torsdagen den 13 juni 2024.

När den tredje säsongen inleds är Penelope redo att ge upp den förälskelse hon så länge känt för Colin och i stället söka sig en make – och då gärna någon som tillåter henne att fortsätta leva ett dubbelliv avskilt från sin mor och systrar. Brist på självförtroende gör dock att hennes försök på äktenskapsmarknaden misslyckas.

När Colin återkommer från sina sommarresor med ny look och swagger blir besvikelsen stor när Penelope visar honom kalla handen. I ett försök att vinna tillbaka hennes vänskap så erbjuder han sig att hjälpa till att finna en make. Men när hans mentorskap börjar fungera lite för bra måste han ta ställning till om hans känslor bara handlar om vänskap. Penelope får också allt svårare att hålla sitt alter ego hemligt.

Tre nya karaktärer kliver in i säsong tre. Daniel Francis spelar den karismatiske Marcus Anderson, James Phoon gör rollen som den tjusige Harry Dankworth och Sam Phillips dyker upp som Lord Debling.