Trailer: Popkometens high school-serie

Serien med det långa namnet och den nya popkometen är tillbaka. Säsong två av High School Musical: The Musical: The Series har precis landat hos Disney Plus.

Den som inte hört popdängan Drivers License har förmodligen bott under en sten. Efter ha skapat ett enormt engagemang på Tik Tok toppade låten Billboard-listan åtta veckor i rad och är den största orsaken till att ungdomsserien High School Musical: The Musical: The Series hittills genererat mer rubriker för vad som hänt off screen än on screen.

Enligt mytologin skrev 18-åriga Olivia Rodrigo hitlåten, efter att hennes egen ex-pojkvän krossat hennes hjärta och börjat dejta en äldre, ”blond tjej”. Expojkvännen är motspelaren i Disney-serien, 20-åriga Joshua Bassett, och den blonda tjejen en annan Disney-stjärna, 21-åriga Sabrina Carpenter. Triangeldramat har sedan spätts på med Rodrigos andra singel Deja Vu.

Själva serien då? Tim Federle har skapat en hommage till den franchise som gjorde Zac Efron och Vanessa Hudgens till stjärnor. Serien är inte en reboot utan mer meta än så. Man skulle kunna säga att det är en serie om en high school där High School Musical spelades in under en produktion av High School Musical. Därav den långa titeln.

Joshua Bassett och Olivia Rodrigo. Foto: Disney+

Olivia Rodrigo spelar Nini och Joshua Basset Ricky. I den nya säsongen är de två fortfarande förälskade, men handlingen separerar dem geografiskt så de slipper dela scener tillsammans. Nini har lämnat Salt Lake City för att gå på en prestigeskola i Denver, vilket skapar inre tumult och osäkerhet hos Ricky. Att Nini försöker förverkliga sina drömmar på annan ort betyder också att hon inte är del av den nya terminens produktion av Skönheten och odjuret.