Derry Girls-skaparens nya serie en thrillerkomedi

Lisa McGee följer upp hyllade Derry Girls med en thrillerkomedi. Hon fortsätter att utforska kvinnlig vänskap även i “vad hände?”-mysteriet How To Get To Heaven From Belfast.

Lisa McGee fortsätter sitt samarbete med brittiska Channel 4 efter succén med Derry Girls som både är tv-bolagets största streamingframgång och Nordirlands största serie i modern tid. I Sverige kan Derry Girls streamas på Netflix.

Derry Girls handlade om fem skolkamrater i 1990-talets Belfast. I How To Get From Heaven To Belfast centrerar Lisa McGee i stället berättelsen kring tre kvinnor i 30-årsåldern.

Saoirse, Robyn och Dara har varit vänner sedan skoltiden men lever nu väldigt olika liv. Saoirse är en framgångsrik författare med nära till självdestruktion, Robyn är en stressad trebarnsmor med färgstarkt vokabulär och Dara sköter om en åldrad förälder och har fortfarande inte lyckats flytta ut hur sitt tonårsrum.

How To Get To Heaven From Belfast beskrivs som en mysterium som mer ställer frågan “vad hände egentligen?” än “vem gjorde det?”.

När de tre kvinnorna i var sitt email blir informerade om att Greta avlidit, en gammal klasskamrat som de en gång stått nära, beslutar sig vännerna för att närvara vid Gretas begravningsgudstjänst. Vännerna upptäcker att allt inte är som det synes vara och snart finner sig de indragna i ett mörkt och skruvat mysterium. Det är skrämmande men också lockande.

Jakten på de pusselbitar som krävs för att avslöja sanningen tar dem från deras barndoms Belfast, en stad som påminner om all smärta från det förflutna, till det mytiska, vilda Donegal och rakt över hela Irland. Deras egna stökiga liv sätter dock krokar i vägen.

Lisa McGee i ett uttalande: “Jag är så otroligt tacksam över att få göra ytterligare en show åt fenomenala Channel 4 och att åter få göra det ihop med Hat Trick Productions och det kreativa teamet bakom Derry Girls, Liz Lewin och Caroline Leddy, är som en dröm. Jag har så länge velat göra en thrillerkomedi som utspelar i Nordirland. Jag kan inte vänta på att få dela dessa ofullkomliga roliga kvinnor med er alla.”