Trailer: Sista kapitlet för Derry Girls

Innan Nicola Coughlan blev känd som Penelope Featherington i Bridgerton så var hon en Derry Girl. Snart återvänder komediserien om de fem skolkompisarna.

Väntan har varit lång, men nu finns det både premiärdatum och trailer för Derry Girls. Den tredje och sista säsongen har premiär den 12 april på brittiska Channel 4. När säsongen landar hos Netflix är ännu oklart, men det lär inte bli förrän någon gång efter Channel 4-finalen den 17 maj.

Nicola Coughlan som Clare Devlin och Penelope Featherington.

I Derry Girls spelar Bridgerton-aktuella Nicola Coughlan rollen som Clare Devlin, en av de fem skolkompisarna i Lisa McGees mycket underhållande komediserie om några familjer i Belfast på 1990-talet. Handlingen är lagom absurd, men samtidigt grundad i den högst seriösa historiska konflikten mellan IRA och Storbritannien.

Förutom Nicola Coughlan återvänder Saoirse-Monica Jackson som Erin Quinn, Jamie-Lee O’Donnell som Michelle Mallon, Louisa Harland som Orla McCool och Dylan Llewellyn som James Maguire.

Skaparen Lisa McGee har tidigare sagt att planen hela tiden varit att säga adjö efter den tredje säsongen: ”Derry Girls är en historia som följer fem kaotiska tonåringar som växer upp och sakta, sakta börjar bli vuxna samtidigt som den plats de kallar hemma börjar förändras och Nordirland träder in i en mer hoppfull fas – vilket är ett litet magiskt fönster av tid.”

Brittiska säsonger är korta så det finns forfarande bara tolv avsnitt av Derry Girls. Alla kan streamas på Netflix i väntan på att finalsäsongen landar hos streamingtjänsten.