Derry Girls på väg mot finalen

Derry Girls med Bridgerton-Penelope Nicola Coughlan i spetsen knyter ihop säcken. Den tredje säsongen av komediserien blir den sista.

Väntan har varit lång på att få återse de fem skolkompisarna i 1990-talets Belfast. Fortfarande finns inget premiärdatum för den covidförsenade tredje säsongen av Derry Girls. Däremot har skaparen Lisa McGee i ett uttalande bekräftat att inspelningen nu äntligen står för dörren, men också att historien om Erin, Claire, Orla, Michelle och James med detta anses vara färdig.

Enligt Lisa McGee har planen hela tiden varit att säga adjö efter den tredje säsongen: ”Derry Girls är en historia som följer fem kaotiska tonåringar som växer upp och sakta, sakta börjar bli vuxna samtidigt som den plats de kallar hemma börjar förändras och Nordirland träder in i en mer hoppfull fas – vilket är ett litet magiskt fönster av tid.”

Hon fortsätter: ”Derry Girls är ett kärleksbrev till den plats jag kommer ifrån och människorna som formade mig och det har varit en ära att skriva det och jag kommer för evigt att vara stolt över allting som vi uppnådde.”

Brittiska säsonger är korta så det finns forfarande bara tolv avsnitt av Derry Girls som alla kan streamas på Netflix. När den nya säsongen kommer till brittiska Channel 4 och sedan Netflix återstår att se.