Debut i juli för Skarsgård och Cursed

Bara en månad kvar innan Gustaf Skarsgård presenterar sig som trollkarlen Merlin. Netflix fantasyserie Cursed har fått premiärdatum och teaser.

Cursed är en nytolkning av legenden om kung Arthur. Enligt legenden hör det mytomspunna svärdet till den sanna kungen, men vad händer om svärdet i stället väljer en drottning? I teasern som precis släppts hamnar svärdet i händerna på den unga kvinnan Nimue som är förutbestämd att utvecklas till den mäktiga Damen i sjön (Lady of the Lake). Den mystiska Nimue spelas av Katherine Langford som fick sitt stora genombrott i Netflixserien 13 Reasons Why.

Katherine Langford som Nimue. Foto: Netflix

Efter sin mammas död hittar Nimue en oväntad partner i Arthur, en ödmjuk legosoldat spelad av Devon Terrell. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter Merlin för att överlämna det uråldriga svärdet. Gustaf Skarsgård gör rollen som trollkarlen Merlin.

Gustaf Skarsgård som trollkarlen Merlin. Foto: Netflix

Under resans gång blir Nimue en symbol för mod och det rebelliska motståndet mot Red Paladins och medlöparen Kung Uther (Sebastian Armesto).

Cursed bygger på en coming of age-version av legenden om Arthur, författad av Tom Wheeler och illustrerad av Frank Miller. Duon har tillsammans skapat även tv-serien som har premiär på Netflix den 17 juli.

Se fler bilder från Cursed här.