Kate Walsh i Netflix-serien 13 Reasons Why

Kate Walsh återvänder till tv-skärmarna i 13 Reasons Why, en ny Netflix-serie som produceras av bland andra artisten Selena Gomez.

Netflix-serien bygger på en bestseller i Young Adult-genren av Jay Asher. Boken från 2007 handlar om Clay (spelad av Dylan Minnette), som får ta emot en skokartong med inspelade band från sin klasskamrat och crush Hannah (Katherine Langford) efter att hon tagit sitt liv. På banden, som enligt medföljande instruktioner ska postas vidare från student till student, förklarar Hannah för sina skolkamrater vilken roll de haft i hennes död genom att ange 13 skäl till varför hon tog sitt liv.

Kate Walsh, som ska spela Hannahs mamma, syntes senast i Bad Judge, men är förstås mest känd för rollen som Addison Montgomery i Grey’s Anatomy och den egna spinoffen Private Practice. Derek Luke (Empire) spelar en skolkurator.

13 Reasons Why produceras av den unga sångerskan, skådespelerskan och sociala medier-fenomenet Selena Gomez ihop med bland andra Brian Yorkey, som skapat och skrivit serien, och regissören Tom McCarthy. Serien började spelas in tidigare den här veckan och kommer att bestå av 13 avsnitt.