Premiärdatum för säsong 5 av Lucifer

Djävulen har många namn. Och många tv-liv. Den första halvan av säsong 5 av Lucifer anländer till Netflix den 21 augusti.

De härdade Lucifer-fansen är vana att kastas mellan hopp och förtvivlan. Säsong fyra, den första på Netflix som ryckte in och räddade serien undan nedläggning när Fox stängde butiken, landade i maj förra året. Den femte, som också skulle bli den sista, har delats upp i två delar. De åtta avsnitten i den första delen har premiär den 21 augusti. När resterande åtta avsnitt dyker upp har ännu inte offentliggjorts.

Däremot tyder det mesta på att det även blir en sjätte säsong. När stjärnan Tom Ellis i slutet av maj skrev på för ytterligare en säsong så banade han väg för en fortsättning av berättelsen om den charmige Lucifer Morningstar och hans något udda vänkrets.

Netflix har annonserat premiärdatumet för säsong fem i en video med 66,6 sekunder av Lucifers mest sexiga ögonblick.

Karaktären Lucifer skapades av författaren Neil Gaiman. I tv-serien har han rymt från sitt kungadöme i helvetet. Han försöker leva sitt eget liv i Los Angeles där han med sina speciella gåvor hjälper polisdetektiven Chloe Decker (Lauren German) att lösa mordfall. I den femte säsongen står det mycket på spel, hemligheter avslöjas, omtyckta karaktärer dör och kanske får vi också svaret på den eviga frågan om Lucifer och Chloe äntligen lyckas få ihop det.