Gustaf Skarsgård Merlin i Netflixserie

Premiär i sommar för Cursed med 13 Reasons Why-stjärnan Katherine Langford. Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin i Netflix kung Artur-serie.

Katherine Langford, Devon Terrell, Gustaf Skarsgård och Daniel Sharman är stjärnorna i den nya fantasyserien Cursed, en nytolkning av legenden om kung Artur som berättas med tonåringen och Lady of the Lake-karaktären Nimue i centrum.

Nimue har mystiska magiska krafter och är förutbestämd att sluta som en kraftfull Lade of the Lake (Damen i sjön). Efter moderns död slår hon följe med legosoldaten Arthur för att hitta Merlin och överlämna ett uråldrigt svärd. Under resans gång utvecklas Nimue till en symbol för mod och det rebelliska motståndet mot Red Paladins och medlöparen Kung Uther.

Katherine Langford, som fick sitt stora genombrott i Netflix kontroversiella ungdomsserie 13 Reasons Why, spelar Nimue. Gustaf Skarsgård gör rollen som trollkarlen Merlin. Kung Artur spelas av Devon Terrell.

Cursed bygger på en bok skriven av Tom Wheeler och illustrerad av Frank Miller. Duon har tillsammans skapat även tv-serien.

Netflix har i dag släppt de första bilderna från Cursed och samtidigt avslöjat att serien har premiär i sommar. Dock utan att precisera något datum.

Katherina Langford som Nimue. Foto: Netflix
Daniel Sharman som den gråtande munken. Foto: Netflix
Katherine Langford och Devon Terrell som Nimue och Artur. Foto: Netflix
Matt Stokoe som Gawain Foto: Des Willie/Netflix
Peter Mullan som fader Carden. Foto: Netflix
Sebastian Armesto som kung Uther. Foto: Robert Viglasky/Netflix
Shalom Brune-Franklin som syster Igraine. Foto: Ollie Upton/Netflix.
Lowen Four som Yeva. Foto: Netflix
Olafur Darri Olafsson som Rugen the Leper King. Foto: Netflix