Höga insatser i HBO:s nya finansdrama

De höga insatserna på investmentbankerna bidrar till dramatiken i Industry. Nu finns de första bilderna från den Lena Dunham-producerade HBO-serien.

Lena Dunham slog igenom med dunder och brak med HBO-serien Girls som hon skapade och spelade huvudrollen i. Sedan Girls tackade för sig 2017 har det varit ganska tyst från Dunham som annars varit känd för att skapa kontroverser. Men nu är hon tillbaka som producent och regissör för en HBO-serie som är satt i den tävlingsinriktade finansvärlden. Serien är dock skapad av de unga britterna Mickey Down och Konrad Kay.

Industry beskrivs som Grey’s Anatomys unga läkarpraktikanter möter finansvärlden men med HBO-edge. I centrum finns ett gäng collegestudenter i London som när serien inleds träder in på en finansarena där de snabbt tvingas växa upp. Ett enda misstag – eller ett klick på datorn – kan kosta flera tusentals kronor. I en värld präglad av sex, droger, stora egon och ekonomiska transaktioner är det lätt att gränserna suddas ut mellan kolleger, vänner och fiender.

Allra störst är stressen för Harper (Myha’la Herrold), den enda amerikanen i gänget som också måste lära sig att hantera de kulturella skillnaderna. Hon får hjälp att navigera sitt nya liv av rumskompisen Yasmin (Marisa Abela).

”Att gå från college till en nische som finansvärlden är nog en av de de största förändringarna som kan ske i en ung persons liv. Plötsligt förväntas de röra sig och delta i en vuxenvärld – men de är inte där än, så det är lite som ett barn i en vuxenkostym. På insidan är de dödsrädda för de rör sig i en miljö som de aldrig tidigare har upplevt”, säger Myha’la Herrold till Entertainment Weekly som också har de första exklusiva bilderna från den nya HBO-serien.

HBO har ännu inte gett Industry något premiärdatum men planen har varit att visa seriens åtta avsnitt senare under 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *