Trailer: En ny olycklig era i The Crown

En ny era inleds med säsong fem av The Crown. I den nysläppta trailern kretsar allt kring prins Charles och prinsessan Dianas olyckliga äktenskap.

När The Crown återvänder efter två långa år har den verkliga brittiska drottningen begravts och ersatts på tronen av kung Charles III. I Peter Morgans påkostade rojalistiska historia har handlingen hunnit fram till 1990-talet och drottning Elizabeth II regerar fortfarande över det brittiska samväldet.

Det är för tredje gången dags för ett nytt gäng skådespelare att träda in på scenen, den här gången för att ta hela serien i mål.

De två inledande säsongerna spelades drottning Elizabeth II av Claire Foy. Oliva Colman tog sedan över i säsong tre och fyra. Båda har prisats för sina insatser. I säsong fem och sex är det Imelda Stauntons tur att gestalta den stoiska drottningen.

Den officiella trailern gör klart att säsong fem kommer att rikta in sig på den rojalistiska kris som uppstod som en följd av tronarvingens mycket publika äktenskapsproblem. Emma Corrin och Josh O’Connor efterträds av Elizabeth Debicki (The Night Manager) och Dominic West (The Affair) som Charles och Diana.

I de övriga rollerna ersätter Jonathan Pryce (Game of Thrones) Tobias Menzies som prins Philip och Lesley Manville (Phantom Thread) tar över rollen som prinsessan Margaret från Helena Bonham Carter.

Jonny Lee Miller (The Elementary) porträtterar John Major, som var brittisk premiärminister 1990-1997.

Säsong fem av The Crown dyker upp hos Netflix den 9 november.