The Crown-eran över tidigare än planerat

DELA

Skaparen av The Crown har funnit ”det perfekta slutet” – och det kommer tidigare än planerat. Det som skulle bli sex säsonger blir nu bara fem.

Den hyllade och påkostade Netflixserien om drottning Elizabeth II skulle sträcka sig i sex säsonger, där tre skådespelare skulle gestalta drottningen i två säsonger vardera. Claire Foy fick sitt stora genombrott när hon gestaltade drottningen under hennes första år som regent. Olivia Colman tog över stafettpinnen och har redan vunnit en Golden Globe för sin insats i den tredje säsongen, som hade premiär så sent som i november. Den fjärde säsongen är också inspelad.

Nu är det klart att det i säsong fem är Imelda Stauntons tur att skapa sin version av den stoiska brittiska regenten. Men sedan är det över, har The Crown-skaparen Peter Morgan nu avslöjat: ”Vid starten föreställde jag mig att det skulle bli sex säsonger men nu när vi har börjat arbeta på historierna i säsong fem så står det klart för mig att det här är den perfekta tiden och platsen för att avsluta serien. Jag är tacksam över att Netflix och Sony stöttar mig i det beslutet.”

Imelda Staunton, brittisk skådespelaradel och senast synlig i Downton Abbey-filmen, får visserligen bara visa upp sig i en säsong, men gläds över chansen: ”Jag har älskat att titta på The Crown. Som skådespelare har det varit en fröjd att se hur Claire Foy och Olivia Colman tillfört något speciellt och unikt till Peter Morgans manus. Jag är genuint hedrad över att ansluta till ett så exceptionellt kreativt team och vara med och föra The Crown till sin final”.