Från skurk i Fargo till bitter advokat

Kungen av advokatserier har en ny tv-serie på gång. Trial heter David E Kelleys nya projekt och huvudrollen ska spelas av Billy Bob Thornton.

Efter serier som Lagens Änglar (LA Law), Ally McBeal, Advokaterna (The Practice), Boston Legal och Harry’s Law satsar alltså den forne advokaten David E Kelley på ytterligare en advokatserie. Den här gången sker det i samarbete med Amazon, som förra året fick sin första stora egenproducerade framgång med Golden Globe-belönade och Emmy-nominerade Transparent.

Ett tag var Kevin Costner aktuell för huvudrollen i Trial, men det blir alltså Billy Bob Thornton som gör rollen som advokaten Billy McBride. McBride drivs från den firma han var med om att grunda och tillbringar dagarna med att dricka tills han får ett fall som ställer honom mot sina gamla kolleger. Billy Bob Thornton vann en Golden Globe för sin insats i miniserien Fargo, men har annars koncentrerat sig helt på spelfilm de senaste 20 åren.

Trial är den första serie som Amazon direkt beställt tio avsnitt av utan att först göra en pilot tillgänglig. David E Kelley har själv skrivit manus ihop med sin vapendragare Jonathan Shapiro, även han före detta advokat.

David E Kelley jobbar samtidigt på ett mycket högprofilerat HBO-projekt. Det handlar om en miniserie baserad på Liane Moriartys bestseller Big Little Lies från 2014. Oscars-vinnarna Nicole Kidman och Reese Witherspoon ska både vara med och producera och spela två av huvudrollerna i morddramat.