Seyfreid mot Holland i Apple-serie

Tom Holland har fått sällskap i The Crowded Room. Amanda Seyfried är också klar för Apple-serien om psykisk ohälsa från Oscarsbelönade Akiva Goldsman.

Akiva Goldsman är mest känd för sitt Oscarsbelönade filmmanus till A Beautiful Mind, men har även stor erfarenhet av tv-berättande. Han har bland annat skrivit avsnitt av Fringe och är också starkt inblandad i Paramounts satsning på att utvidga Star Trek-universumet.

The Crowded Room heter den nya antologiserien som Apple beställt. I serien ska Akiva Goldsman utforska inspirerande historier hämtade från verkligheten om personer som fått kämpa hårt, men lyckats lära sig att framgångsrikt leva med sina mentala begränsningar.

Den första säsongen av antologiserien kommer att baseras dels på biografin The Minds of Billy Milligan av Daniel Keyes, dels på Akiva Goldmans eget liv. Milligan var den första personen i USA att frikännas från ett brott på grund av multipel personlighetsstörning eller dissociativ identitetsstörning som är den formella psykiatriska diagnosen.

Den första säsongen av The Crowded Room är uppbyggd som en thriller. Spider-Man-stjärnan Tom Holland, just nu aktuell även i Uncharted, är klar sedan tidigare för huvudrollen som Danny Sullivan. Amanda Seyfried (inom kort aktuell som Elizabeth Holmes i The Dropout) gör honom sällskap i rollen som Rya, en klinisk psykolog som står inför sitt mest utmanade fall hittills. Rya sätter alltid sina patienter först, samtidigt som försöker balansera sitt liv som ensamstående mamma.

Även Emmy Rossum (Shameless) är klar för The Crowded Room. Hon ska spela mamma till Tom Hollands karaktär, trots att det bara skiljer tio år mellan skådespelarna.

Artikeln uppdaterad med Rossum-castingen 2022-02-22.