Trailer: Mer av självgoda Bäckström

Bäckström är tillbaka. Den 28 februari är det premiär på C More för den andra säsongen, där insatserna höjs för den dryga detektiven.

I USA blev Leif GW Perssons självgoda detektiv inte långlivad som tv-karaktär. Hemma i Sverige har det gått bättre för Bäckström. Den andra säsongen med Kjell Bergqvist i rollen som Evert Bäckström anländer inom kort, premiär den 28 februari på C More och den 8 mars på TV4.

”Det är kul som fan att träffa Bäckström igen! Han är lika dryg och otrevlig som vanligt och kör sitt eget race. Inte ovanligt att han tar sig de friheter han tycker gynnar honom själv bäst för tillfället. Stjäl från kaffekassan om det behövs och ljuger mer än gärna! Men det kostar att ligga på topp och kanske vaknar han en morgon med lång näsa”, säger Kjell Bergqvist om den nya säsongen.

Kjell Bergqvist och Agnes Lindström Bolmgren i Bäckström. Foto: C More

Säsong två är fritt baserad på Leif GW Perssons roman, Den sanna historien om Pinocchios näsa. Kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms ärkefiende och rival i TV-programmet Spaning, hittas under mystiska omständigheter mördad i sitt hem. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika de är – framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma.

Fallet blir väldigt personligt för Bäckström och drar in honom i en värld av lögner och hägrande rikedom i form av en mytomspunnen speldosa i guld föreställande Pinocchio. Plötsligt står även hans eget liv på spel.

Vid sin sida har Evert Bäckström den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). De har fortsatt hjälp av klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar), medan Ankans mamma (Helena Bergström) gör Ankans liv än mer rörigt.

Helena Bergström och Agnes Lindström Bolmgren som mor och dotter. Foto: C More

Återvänder gör även Helen Sjöholm, Pekka Strang, Jens Hultén, Filip Berg, Peshang Rad, Rolf Lydahl, Malgorzata Pieczynska, Anders Mossling och Victoria Dyrstad. Till den nya säsongen ansluter bland andra Marcus Vögeli, Malin Crepin, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook.