Dark-skaparnas nya mysterium 1899

Dark-skaparnas nya serie har fått ett premiärdatum. 1899 är ett mysterium som utspelar sig på en ångbåt lastad med flyktingar.

Jantje Friese och Baran bo Odar skapade Netflix första tyska originalserie Dark. Nu är radarparet tillbaka med en ny ännu mer ambitiös Netflixserie. Den heter 1899 och är uppbyggd som en spännande pusseldeckare med seriös kontext.

Handlingen utspelar sig på en ångbåt med flyktingar på väg från London till New York som alla är förenade av en gemensam dröm om ett bättre liv i ett nytt land och i nytt decennium. Alla passagerarna bär på hemligheter som de inte vill ska komma ut, och när de upptäcker en annan flyktingbåt på drift förvandlas deras resa till en fruktansvärd mardröm.

“I grund och botten handlar det om vad som förenar oss och vad som splittrar oss. Och hur rädsla kan bli en katalysator för det senare”, har den tyska duon förklarat.

Skådespelarna är medvetet hämtade från en rad olika länder. Emily Beecham, känd som The Widow i Into the Badlands, var klar först. Lucas Lynggaard Tønnesen från The Rain och den nya säsongen av Borgen finns också bland skådespelarna. Andra i rollistan: Miguel Bernardeau (Elite), Andreas Pietschmann (Dark), Mathilde Ollivier (Kill or die), Maciej Musiał (The Witcher) och Alexandre Wilaume (The Wheel of Time).

Här är teasern från Netflix Tudum-event då skådespelarna själva avslöjade att 1899 landar hos Netflix den 17 november.

Här är en annan teaser med klipp från serien: