Dark-skaparna gör Netflixserie av seriealbum

Mike Flanagan lämnade Netflix. Dark-skaparna är kvar. Därför är det nu Baran bo Odar och Jantje Friese som bearbetar seriealbumet Something Is Killing The Children till tv-serie.

Skräckmästaren Mike Flanagan skapade flera serier, inklusive The Haunting of Hill House, under sin tid hos Netflix. I slutet av februari flyttade Flanagan till Amazon, där han nu jobbar med en bearbetning av Stephen Kings The Dark Tower. Bakom sig lämnade han bland annat planerna på att bearbeta DC Comics-författaren James Tynions seriealbum Something Is Killing The Children till tv-serie.

“Med den var vi långt genom vår process men Netflix beslutade att gå en annan väg. Så vi är inte involverade längre. Vi älskar James, vi älskar källmaterialet och vi önskar det allra bästa för de som får jobba med den i slutändan”, sa Mike Flanagan till The Wrap i höstas.

Nu visar det sig att de som tagiit över projektet är Dark-skaparna Baran bo Odar och Jantje Friese. Trots att Netflix la ned deras senaste serie 1899 efter bara en säsong så har parterna skrivit under ett nytt samarbetsavtal.

Den tyska duon jobbar nu med att utveckla en serie med följande synopsis: “När barnen i Archer’s Peak börjar försvinna verkar allting hopplöst. De flesta barnen återfinns aldrig, men de som gör det har fruktansvärda historier, omöjliga historier om skrämmande varelser som bor i skuggorna. Deras enda hopp att finna och eliminera hotet är en mystisk främling, en som tror på barnen och säger sig kunna se vad de kan se. Hennes namn är Erica Slaughter. Hon dödar monster.“

Seriealbumet publicerades av Boom! Studios som också har en deal med Netflix. Something Is Killing The Children skapades av Batman-författaren James Tynion och Werther Dell’Edera. Uppföljaren House of Slaughter blev en ännu större försäljningssuccé.