Gary Oldmans Slow Horses åter i december

Mindre än ett år efter debuten återvänder de ifrågasatta MI5-agenterna. Gary Oldman och Slow Horses är tillbaka i december på Apple TV+.  

Apple tror stenhårt på sin spionserie som redan garanterats fyra säsonger. Den första säsongen av Slow Horses hade premiär i april. Den bestod bara av sex avsnitt, men fler avsnitt var redan då inspelade vilket bäddat för en ovanligt snabb fortsättning av den mörka men också humoristiska spionserien. Nu har Apple TV+ meddelat att den andra säsongen startar den 2 december.

Spionserien är baserad på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra är inspirerad av Dead Lions.

Tre tungviktare i skådespelarfacket har bidragit till framgångarna. Spiondramat leds av Oscarsvinnaren Gary Oldman (Darkest Hour) som har sällskap av bland andra Kristin Scott Thomas (The English Patient) och Jonathan Pryce (The Two Popes), som båda också Oscarsnominerats.

Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dyskfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De ”långsamma hästarna” som placerats där har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.