Pursuit of Love-serie hos Amazon

Emily Mortimers miniserie baserad på romanen The Pursuit of Love blir en samproduktion mellan BBC och Amazon full av brittiska stjärnskådespelare.

Brittiska BBC gav uppdraget att bearbeta Nancy Mitfords hyllade roman The Pursuit of Love till skådespelaren och manusförfattaren Emily Mortimer (The Newsroom). Nu har även Amazon klivit in med finansiering till projektet som ska bli en miniserie i tre timslånga avsnitt.

Emily Mortimer står för manus, regi och medverkar även som skådespelare i miniserien som är en av de första brittiska tv-produktioner som startat inspelningarna igen efter coronautbrottet.

”Jag har alltid älskat Nancy Mitford, så när jag fick frågan var det omöjligt att säga nej. Det är en otroligt rolig och ärlig historia där huvudpersonen, den vilda och kärlekstörstande Linda Radlett, fortfarande upplevs som radikal”, säger Emily Mortimer i ett uttalande.

The Pursuit of Love är en romantisk dramedy som utspelar sig mellan de två världskrigen och följer de äventyr och missöden som Linda Radlett och hennes bästa vän och kusin Fanny Logan råkar ut för.

Rollen som Linda görs av Lily James (Mamma Mia 2) och Fanny spelas av Emily Beecham (Into the Badlands). Medverkar gör även Dominic West, Dolly Wells, Andrew Scott, Beattie Edmondson, Assaad Bouab, Shazad Latif och Freddie Fox.

Lily James: “Det är härligt att arbeta med Emily. Hennes briljanta manus ger nytt liv åt den här historien – som är full av kärlek, full av vänskap, väldigt rörande och sorglig i vissa delar men även rolig och sanningsenlig.”

The Pursuit of Love kommer att ha brittisk premiär på BBC One och BBC iPlayer och blir i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland tillgänglig via Amazon Prime. Hur det blir med rättigheter i Sverige och övriga länder framgår inte i BBC:s pressinformation.