Trailer: Lily James i The Pursuit of Love

Lily James är på jakt efter kärleken i en ny miniserie. The Pursuit of Love är en samproduktion mellan BBC och Amazon.

I miniseriens officiella synopsis beskrivs The Pursuit of Love som en romantisk dramakomedi som utspelar sig mellan första och andra världskriget, och följer Linda Radlett och hennes bästa vän och kusin Fanny Logan och de äventyr och missöden som de två råkar ut för.

I den nysläppta trailern introduceras de två centrala karaktärerna. Lily James (Mamma Mia! 2) spelar den orädda och temperamentsfulla feministen Linda Radlett och Emily Beecham (Into the Badlands) hennes mer känsliga kusin Fanny Logan.

Lily James och Emily Beecham som Linda och Fanny. Foto: BBC

De två kvinnorna är på jakt efter den perfekta maken men deras vänskap sätts på prov när Fanny väljer att stadga sig medan Linda följer sitt hjärta till allt mer vilda och skandalösa platser. När politiken och de sociala förhållandena delar nationen så sätter deras olika val fingret på personliga frågor om frihet, kärlek, sex och mysteriet som är det mänskliga hjärtat.

Dominic West (The Affair) spelar Lindas aristokratiska och konservativa far. Lindas aristokratiska granne, den excentriska Lord Merlin, spelad av Andrew Scott (Fleabag), framträder också i trailern.

Det är skådespelaren och manusförfattaren Emily Mortimer (The Newsroom) som har bearbetat Nancy Mitfords hyllade roman The Pursuit of Love. Mortimer svarar för både manus och regi, och spelar även Fannys mamma i miniserien som är ett samarbete mellan BBC och Amazon Prime.

Manusförfattaren, regissören och skådespelaren Emily Mortimer. Foto: BBC

Miniseriens i tre avsnitt har premiär på BBC den 9 maj och kommer till Amazon Prime på ett senare ännu inte annonserat datum. Amazon-rättigheterna gäller i första hand i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Huruvida The Pursuit of Love kommer att gå att streama på Amazon Prime i Sverige är i nuläget oklart.