Då blir vampyrerna avlösta av häxor

Efter succén med Interview with the Vampire står AMC redo med nästa Anne Rice-serie. Mayfair Witches med bland andra Alexandra Daddario och Harry Hamlin får premiär i januari.

Den amerikanska kabelkanalen AMC köpte för två år sedan rättigheterna till 18 av Anne Rices böcker och är nu i full färd med att skapa en tv-franchise byggd på nu avlidna författarens populära boksviter Vampire Chronicles och The Lives of the Mayfair Witches.

Först ut blev en tv-remake av Interview with the Vampire, eller översatt till svenska En vampyrs bekännelse, med premiär den 2 oktober. Näst på tur står bearbetningen av trilogin The Lives of the Mayfair Witches som sedan trailern nedan släpptes fått premiärdatumet ändrat av amerikanska AMC från den 5 till den 8 januari.

Alexandra Daddario (The White Lotus) spelar Rowan Fielding, en intuitiv ung neurokirurg som upptäcker att hon är den osannolika arvtagaren i en häxfamilj. Medan hon kämpar med att behärska sina nyvunna krafter måste hon handskas med en ondskefull närvaro som har förföljt hennes familj i generationer.

I tre andra roller syns Jack Huston, Harry Hamlin och Tongayi Chirisa.