Interview With the Vampire som serie

Tom Cruise och Brad Pitt gjorde Interview With the Vampire till en storfilm. I oktober kommer tv-serien baserad på samma bok av Ann Rice.

Tom Cruise och Brad Pitt spelade Lestat de Lioncourt och Louis de Pointe du Lac i filmen från 1994. I AMC:s tv-version är det Sam Reid (The Astronaut Wives Club) och Jacob Anderson (Game of Thrones) som spelar de två 1800-talsvampyrerna med den tumultartade relationen. Eric Bogosian spelar Daniel Molloy, journalisten som intervjuar Louis i en nutida tidslinje i ett försök att få sin dalande karriär på fötter igen.

Kabelkanalen AMC köpte förra året rättigheterna till 18 av Anne Rices böcker och har planer på att skapa en tv-franchise byggd på den i december avlidna författarens populära boksviter Vampire Chronicles och Mayfair Witches. 

Först ut är alltså en tv-serie baserad på Interview With the Vampire, samma bok i Vampire Chronicles-serien som är förlaga till Neil Jordans gotiska skräckfilm från 1994. Skaparen och showrunnern Rolin Jones (Perry Mason) har sagt att tv-versionen är mer trogen boken från 1976 än vad biofilmen var och beskriver i Entertainment Weekly serien som en aggressiv och vacker kärlekshistoria.

AMC släppte en första trailer under San Diego Comic Con. I den framgår att Interview With the Vampire, som totalt består av sju avsnitt, har premiär hemma i USA den 2 oktober. Oklart med svenska streamingrättigheter.