Serie om vampyrerna Lestat och Louis

Storstjärnorna Tom Cruise och Brad Pitt spelade Lestat och Louis i filmen från 1994. Nu ska AMC göra tv-serie av Interview with the Vampire.

Vampyrtrenden är stark i tv-land, likaså 1990-talsnostalgin. Så det var bara en tidsfråga innan Interview with the Vampire, eller översatt till svenska En vampyrs bekännelse, skulle bli föremål för en tv-bearbetning.

Kabelkanalen AMC köpte förra året rättigheterna till 18 av Anne Rices böcker och har planer på att skapa en tv-franchise byggd på författarens populära boksviter Vampire Chronicles och Mayfair Witches.

Först ut är alltså en tv-serie baserad på Interview with the Vampire, samma bok i Vampire Chronicles-serien som är förlaga till Neil Jordans gotiska skräckfilm från 1994. AMC har precis beställt åtta avsnitt från skaparen Rolin Jones (Perry Mason) och producenten Mark Johnson (Breaking Bad och Better Call Saul). Anne och Christopher Rice finns också med i bakgrunden som exekutiva producenter.

“Vi vet hur mycket den här boken och den som följer efter den betyder för dess massiva fanbas. Vi känner trycket på våra skuldror när vi tar oss an the Savage Garden. Louis och Lestat kommer ut från sitt gömställe och vi kan inte vänta på att få återförenas med dem ihop med tittarna. Det här är en dag som vi sett fram emot ända sedan vi köpte rättigheterna för lite mer än ett år sedan”, säger Dan McDermott, president of original programming för AMC Networks och AMC Studios, i ett uttalande.

Interview with the Vampire-serien väntas nå tv-skärmarna under 2022.