Efter vampyrerna kommer häxorna

Ännu en boksvit av Anne Rice har bearbetats till tv-serie. Nu finns de första bilderna på Alexandra Daddario och Harry Hamlin i Mayfair Witches.

Vampyrer, häxor och varulvar lever i all välmåga i Hollywood. Förra året köpte den amerikanska kabelkanalen AMC rättigheterna till 18 av Anne Rices böcker och är nu i full färd att skapa en tv-franchise byggd på författarens populära boksviter Vampire Chronicles och The Lives of the Mayfair Witches.

Först ut är Interview with the Vampire, eller översatt till svenska En vampyrs bekännelse, med premiär den 2 oktober. Inte långt efter det följer bearbetningen av trilogin The Lives of the Mayfair Witches.

AMC har nu släppt de första bilderna även från Mayfair Witches med Alexandra Daddario (The White Lotus) som Rowan Fielding, en intuitiv ung neurokirurg som upptäcker att hon är den osannolika arvtagaren till en häxfamilj. Medan hon kämpar med att behärska sina nyvunna krafter måste hon handskas med en ondskefull närvaro som har förföljt hennes familj i generationer.

Alexandra Daddario. Foto: AMC

Andra viktiga roller görs av Jack Huston (Boardwalk Empire) som den mystiske Lasher som kan skifta skepnad; Harry Hamlin (Mad Men) som den makthungriga patriarken Cortland Mayfair och Tongayi Chirisa (Palm Springs) som Ciprien Grieve.

Manusarbetet har letts av Esta Spaulding (Masters of Sex, On Becoming a God in Central Florida) och Michelle Ashford (Masters of Sex, The Pacific), med den förstnämnda som showrunner.

Mayfair Witches väntas till den amerikanska kabelkanalen mot slutet av året. Var de svenska streamingrättigheterna hamnar återstår att se.

Harry Hamlin. Foto: AMC
Jack Huston. Foto: AMC
Tongayi Chirisa. Foto: AMC