Klart för ny säsong av Bad Sisters

Sharon Horgans dramakomedi Bad Sisters har blivit en oväntad succé. Nu har Apple TV+ förnyat serien om de mordlystna irländska systrarna Garvey.

Den irländska skådespelerskan, manusförfattaren och producenten Sharon Horgan är känd sedan tidigare för att ha skapat kritikerdarlingen Catastrophe och Sarah Jessica Parker-ledda Divorce (HBO Max), men Bad Sisters är nu på väg att bli hennes största framgång hittills.

“Om du för tre år sedan hade sagt att jag skulle göra en serie om fem mordlystna systrar som jagar en man Irland runt i ett försök att döda honom hade jag sagt ‘Yeah, det låter som om det stämmer’. Responsen har överträffat vad vi hade hoppats. Det gav oss tillfälle att sätta ljuset på historier som inte alltid får en så global plattform. Jag ser fram emot att huttra vid det irländska havet en gång till”, säger Sharon Horgan i ett uttalande efter att Apple TV+ gett klartecken för en andra säsong av Bad Sisters.

Dramakomedin handlar om systrarna Garvey som alltid stått varandra nära. När deras svåger dör så sätter hans försäkringsbolag igång en utredning för att bevisa att det låg ett illasinnat motiv bakom, och siktar in sig på systrarna, som alla har olika skäl att döda honom.

Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene, Eve Hewson och Sharon Horgan själv spelar de fem systrarna. Claes Bang, Brian Gleeson, Daryl McCormack, Assaad Bouab och Saise Quinn syns i andra roller.