Häxor i AMC:s nästa Anne Rice-serie

Tv-versionen av Interview with the Vampire är redan på väg. Nästa Anne Rice-serie ser ut att bli Lives of the Mayfair Witches.

Den amerikanska kabelkanalen AMC köpte förra året rättigheterna till 18 av Anne Rices böcker och är nu i full färd att skapa en tv-franchise byggd på författarens populära boksviter Vampire Chronicles och The Lives of the Mayfair Witches.

Först ut är alltså en tv-serie baserad på Interview with the Vampire, eller översatt till svenska En vampyrs bekännelse. AMC har beställt åtta avsnitt som väntas nå tv-tittarna under 2022.

Storstjärnorna Tom Cruise och Brad Pitt spelade Lestat och Louis i Neil Jordans gotiska skräckfilm från 1994. Nyligen blev Sam Reid klar för rollen som tv-seriens Lestat.

I ambitionen att bygga vidare på Ann Rice-universumet har AMC nu skapat ett så kallat författarrum för bearbetningen av Lives of the Mayfair Witches. Manusarbetet leds av Esta Spaulding  (Masters of Sex, On Becoming a God in Central Florida) och Michelle Ashford (Masters of Sex, The Pacific), med den förstnämnda som tilltänkt showrunner om serien blir av.

Tv-serien ska fokusera på en intuitiv ung neurokirurg som upptäcker att hon är den osannolika arvtagaren till en häxfamilj. När hon kämpar med att behärska sina nyvunna krafter måste hon handskas med en ondskefull närvaro som har förföljt hennes familj i generationer.