Då återvänder superhjältarna i The Boys

Säsong tre av Amazons succéserie The Boys har fått ett premiärdatum och en första teaser. Det dröjer, men hämnd utlovas när serien väl är tillbaka.

Först den 3 juni är det premiär för The Boys. Då landar de tre första avsnitten av den nya säsongen. De övriga fem avsnitten släpps vecka för vecka precis som var fallet för säsong två, men till skillnad från säsong ett då alla avsnitt släpptes på en gång.

Premiärdatumet annonseras i en första mycket kort teaser där Homelander (Antony Starr) och Starlight (Erin Moriarty) allt mer ansträngt poserar för Vought-chefen Ashley Barrett (Colby Minifie) och pressen. 

I säsong två uppdagades att kongressledamoten Victoria Neuman (Claudia Doumit) själv är en så kallad supe, det vill säga tillhör en kraftfull mänsklig ras som diagnostiserats med superförmågor av den vanliga vetenskapen.

Seriens skapare och showrunner Eric Kripke har berättat att den tredje säsongen kommer att avslöja Victorias agenda och varför hon gör det hon gör.

Jensen Ackles som Soldier Boy.

Det är också känt sedan tidigare att Jensen Ackles (Supernatural) kommer att ha en viktig roll i säsong tre som den nya karaktären Soldier Boy, som beskrivs som originalhjälten i The Boys-mytologin. Två andra nya karaktärer spelas av Nick Wechsler (Revenge) som Blue Hawk och Laurie Holden (The Walking Dead) som Crimson Countess.

Oklart hur de kommer att påverka handlingen men hämnd utlovas. Liksom att huvuden kommer explodera. Bokstavligen.

The Boys är en av Amazons största succéer och ambitionen är nu att bygga en franchise. En serie om USA:s första college för superhjältestudenter är beställd och den animerade antologi-spinoffen Diabolical är nästan färdigproducerad. Den senare serien presenterades i december av Karl Urban som spelar Billy Butcher i originalserien.