Nu finns australisk version av Älska mig

Josephine Bornebusch Viaplay-serie Älska mig finns nu i en australisk version. Hugo Weaving, Bojana Novakovic och William Lodder spelar huvudkaraktärerna i Love Me.

Den Kristallenbelönade romantiska dramakomedin av och med Josephine Bornebusch hade premiär på Viaplay 2019 och följdes av en andra säsong hösten 2020. Handlingen kretsar kring en familj, bestående av syskonen Clara (Bornebusch) och Aron (Gustav Lindh) samt deras föräldrar Sten (Johan Ulveson) och Kersti (Ia Langhammer).

I den nya australiska serien Love Me spelas motsvarande roller av Bojana Novakovic, William Lodder, Hugo Weaving och Sarah Peirse.

Peter (Bob Morley), Clara (Bojana Novakovic), Aaron (William Lodder) och Jesse (Mitzi Ruhlmann) i Love Me. Foto: Sarah Enticknap

I den australiska versionen möter tittarna medelklassfamiljen Mathieson i Melbourne. Först introduceras Clara (Novakovic), som är i 30-årsåldern. Hon är på dejt med Peter som hon träffat via en app. Peter spelas av Bob Morley i hans första stora tv-roll sedan The 100.

Därefter flyttas fokus till Aaron (William Lodder), en student i 20-årsåldern som missar bussen till universitetet efter ett besök hos flickvännen (Shalom Brune-Franklin).

Slutligen möter tittarna en man i medelåldern, Glenn (Weaving), som försöker boka en resa för sig och sin fru. Först när alla samlas vid middagsbordet förstår man att de tre ingår i samma sörjande familj.

Bojana Novakovic och Hugo Weaving som Clara och Glenn.

Love Me är den första originalserien från den australiska streamingplattformen Binge. Serien hade premiär hemma i Australien på annandagen. Det är oklart om eller när den blir tillgänglig i andra länder som Sverige.

Här är en trailer för Love Me.

Det är också oklart om det blir någon tredje säsong av Älska mig. Josephine Bornebusch har varit upptagen med en rad andra projekt, just nu är hon exempelvis aktuell med musikdramat Harmonica (premiär på Viaplay den 20 februari), men hon har tidigare sagt att det finns en tredje säsong i hennes huvud, ”Att både stänga och hålla öppet, det är min grej”, sa Bornebusch till Expressen i oktober förra året.

Josephine Bornebusch har skrivit, regisserat och skådespelat i Älska mig. Foto: Nent

Amerikanska ABC har också förvärvat rättigheterna till att göra ett pilotavsnitt under namnet Love Me, med Elizabeth Banks som producent. Av det projektet har dock inte hörts något sedan nyheten annonserades 2019.