Teaser: Bridgerton-spinoffen om Queen Charlotte

Den 4 maj släpps äntligen Bridgerton-spinoffen om drottning Charlotte. Det avslöjas i en första teaser för Queen Charlotte: A Bridgerton Story som presenterats på ett fanevent.

May the force be with drottning Charlotte, skulle man kunna säga. På Star Wars-dagen den 4 maj släpps alltså miniserien som alla Bridgerton-fans väntat på. Queen Charlotte: A Bridgerton Story berättar bakgrundshistorien om drottning Charlotte och ger också en bild av lady Danbury och Bridgerton-syskonens mamma Viola som unga.

De tre spelades i Bridgerton av Golda Rosheuvel, Adjoh Andou och Ruth Gemmell. Trion medverkar även i prequel-serien där India Amarteifio spelar en ung Charlotte och nykomlingen Arsema Thomas porträtterar Lady Danbury som ung.

Tv-drottningen Shonda Rhimes har själv skrivit manuset till Queen Charlotte, och hon har som vanligt ständiga Shondaland-kompanjonen Betsy Beers och trogna regissören Tom Verica med sig som exekutiva producenter.

Inspirationskälla är Charlotte av Mecklenburg-Strelitz som levde åren 1744-1818. Hon var gift med Georg III och näst efter prins Philip den som varit regentgemål längst tid i Storbritanniens historia, totalt 57 år och 70 dagar. Ändå har hennes historia hittills varit ganska okänd för allmänheten. 

Netlfix har också släppt nya stillbilder.