Då landar Peaky Blinders final hos Netflix

Nu är det klart när den sjätte och sista säsongen av Peaky Blinders får svensk premiär. Den 10 juni landar den explosiva finalsäsongen hos Netflix.

Peaky Blinders, som debuterade redan 2013, har ofta haft långt mellan säsongerna. Så även denna gång. Säsong fem nådde tittarna hösten 2019. I januari 2021 meddelade brittiska BBC att säsong sex blir den sista, och i slutet av februari i år inleddes finalsäsongen hemma i Storbritannien.

Resten av världen får vänta till den 10 juni på att få ta del av det sista tv-kapitlet om gangsterfamiljen Shelby, ledd av Tommy Shelby (Cillian Murphy), den fruktade huvudpersonen med det oskuldsfulla utseendet som är seriens antihjälte. I säsong sex ställs han mot flera fiender, men den allra största fienden har han i sig själv.

Återvänder gör även Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy, Natasha O’Keeffe och Sophie Rundle. Helen McCrory (Polly Gray) avled förra året och det första avsnittet i säsong sex är dedikerat till henne.

Sophie Rundle som Ada Shelby.

Skaparen Steven Knight har i ett tidigare uttalande sagt att ”Peaky är tillbaka med ett bang” och forsatte: ”Vi finner familjen i extrem fara och insatserna har aldrig varit högre. Vi tror att detta kommer att bli den bästa säsongen av alla och är säkra på att våra fantastiska fans kommer att älska den. Tv-serien går mot sitt slut, men berättelsen kommer att fortsätta i en annan form”.

Han syftar då på den långfilm om Shelby-familjen som ska spelas in i Birmingham 2023. “Och det blir troligen slutet för Peaky Blinders som vi känner det,” har Steven Knight sagt till Variety

Trailern för säsong sex finns här.

De fem första säsongerna av Peaky Blinders finns redan på Netflix. För den som helt missat det välproducerade gangsterdramat så finns en recension som täcker in de inledande två säsongerna här och en recap-video här: