Klart för Peaky Blinders-film med Cillian Murphy

Det blir en Peaky Blinders-film och den ska spelas in i höst. Det meddelar skaparen Steven Knight som också bekräftar att Cillian Murphy kommer att reprisera rollen som Tommy Shelby.

Innan Oppenheimer var färska Oscarsvinnaren Cillian Murphy mest känd som den fruktade gangsterledaren med det oskuldsfulla utseendet i Peaky Blinders. Nu ska den irländska skådespelaren återvända till rollen som Tommy Shelby i den film som skaparen Steven Knight tidigare har sagt ska avsluta sagan om gangstergänget som hade sin utgångspunkt i 1920-talets Birmingham.

Steven Knight avslöjade själv nyheten i anslutning till premiären av sin nya miniserie This Town, som också utspelar sig i hans hemstad men under 1980-talets musikscen i West Midlands.

Peaky Blinders debuterade 2013 på BBC och avslutades på Netflix med en explosiv finalsäsong sommaren 2022. Inför den sista säsongen sa Steven Knight: ”Tv-serien går mot sitt slut, men berättelsen kommer att fortsätta i en annan form”.

Då var planen att filmen skulle spelas in i Birmingham 2023. Nu startar produktionen i stället i september 2024. “Och det blir troligen slutet för Peaky Blinders som vi känner det,” har Steven Knight också sagt.

De sex säsongerna av Peaky Blinders finns på Netflix. För den som helt missat det välproducerade gangsterdramat så finns en recension som täcker in de inledande två säsongerna här.