Trailer: Peaky Blinders säsong 6

Väntan är snart över. Den första trailern inför den explosiva upplösningen av Peaky Blinders har precis släppts.

Det har gått nästan ett år sedan brittiska BBC meddelade att den sjätte säsongen blir den sista för hyllade gangsterdramat Peaky Blinders. Det har ofta varit långt mellan säsongerna i den brittiska serien som debuterade redan 2013 och avslutas under 2022. Exakt när avslöjas inte i trailern, men skaparen Steven Knight har tidigare pratat om en vårpremiär.

”Det här blir slutet för oss” och ”en av oss kommer inte att finnas här länge till” är två olycksbådande uttalanden som görs i den nysläppta trailern. Det är ingen tvekan om att en explosiv sista säsong är att vänta för gangsterfamiljen med den fruktade Tommy Shelby i spetsen.

Cillian Murphy som Tommy Shelby i säsong sex av Peaky Blinders. Foto: BBC

Cillian Murphy spelar huvudpersonen med det oskuldsfulla utseendet som är seriens antihjälte. Stephen Grahams rollkaraktär dyker upp i trailern och hintar om att hans karaktär blir gängets fiende i de avslutande sex avsnitten.

Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy och Sophie Rundle återvänder också till sina roller. Helen McCrory avled i april. Hur det påverkar hennes karaktär Polly i serien framgår inte av trailern.

Den sjätte och sista säsongen är som vanligt författad av Steven Knight. Han har sagt så här om finalen: “Peaky är tillbaka med ett bang. Efter en påtvingad försening av produktionen på grund av covid-pandemin, finner vi familjen i extrem fara och insatserna har aldrig varit högre. Vi tror att detta kommer att bli den bästa säsongen av alla och är säkra på att våra fantastiska fans kommer att älska den. Även om tv-serien går mot sitt slut kommer berättelsen att fortsätta i en annan form.”

Han syftar då på den långfilm om Shelby-familjen som ska spelas in i Birmingham 2023. “Och det blir troligen slutet för Peaky Blinders som vi känner det,” har Knight sagt till Variety

De fem första säsongerna av Peaky Blinders finns på Netflix. För den som helt missat det välproducerade gangsterdramat så finns en uppskattande recension som täcker in de inledande två säsongerna här.