Egen serie för Colin Farrells pingvin

En Batman-serie med polisfokus har lagts på is. I stället får vi veta mer om Batmans nemesis. Colin Farrell ska reprisera sin roll i HBO Max-serien om The Penguin.

Matt Reeves Batman-film med Robert Pattinson har precis nått biograferna. Regissören hade också planer på en spinoffserie som skulle utspela sig i samma Batman-universum men fokusera på polisen i Gotham City. De planerna har nu lagts på is. I stället väljer Matt Reeves att koncentrera sig på Oswald Cobblepot, förkortat Oz och känd som Penguin.

“Every story has a beginning” (Alla historier har en början) är tagline för DC Comics-serien som tar vid där Batman-filmen lämnade Oz. Serien som beställts av HBO Max har arbetsnamnet The Penguin och ska berätta historien om superskurken som är känd för sin top hat, monokel och sina dödliga paraplyer och dennes väg mot makten i Gothams undre värld.

Colin Farrell har skrivit på för att reprisera rollen som superskurken. Farrell har tidigare mest synts i långfilmer (The Lobster, In Bruges). Hans mest uppmärksammade tv-roll var i True Detective säsong två.

Colin Farrell är också en av de exekutiva producenterna för spinoffserien ihop med Batman-regissören Matt Reeves och Batman-producenten Dylan Clark samt manusförfattaren Lauren LeFranc som också ska fungera som showrunner för miniserien om The Penguin.