Cristina Ricci möter Wednesday i ny trailer

Den nya Wednesday möter den gamla Wednesday i den officiella trailern för Netflix Tim Burton-regisserade familjens Addams-serie.

Christina Ricci har gjort många olika roller under sin karriär, senast i Showtimes hitserie Yellowjackets, men hon förknippas fortfarande allra mest med rollen som Wednesday Addams i filmen som släpptes 1990, då Ricci bara var tio år gammal.

När dottern i den excentriska aristokratfamiljen nu får en egen Netflixserie återvänder Cristina Ricci till Addams-universumet men som en helt ny karaktär. Vilken har varit hemligt fram tills nu. I slutet av den nysläppta officiella trailern kommer metascenen där Cristina Ricci som Marilyn Thornhill har ett kort meningsutbyte med Wednesday.

Den officiella trailern avslöjar också att Uncle Fester dyker upp hos Wednesday och att han spelas av komikern och före detta SNL-medlemmen Fred Armisen.

Fred Armisen som Uncle Fester i avsnitt sju av Wednesday. Foto:Vlad Cioplea/Netflix

Onsdagen (!) den 23 november är det premiär för Wednesday med Jenna Ortega (Scream) i titelrollen. I den Tim Burton-regisserade serien är Wednesday en tonåring som går på high school och inte är lika beroende av sin familj.

På Nevermore Academy försöker Wednesday Addams att lära sig behärska sin framväxande siarförmåga, få stopp på en mordräd som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore. 

Wednesday (Jenna Ortega) omgiven av pappa Gomez (Luis Guzmán) och mamma Morticia (Catherine Zeta-Jones).