Christina Ricci åter i Addams-universum

Christina Ricci återvänder till familjen Addams-universumet i Netflixserien från Tim Burton. Men inte som Wednesday utan som en ny karaktär.

Christina Ricci har gjort många olika roller under sin karriär, senast i Showtimes hitserie Yellowjackets, men hon förknippas fortfarande allra mest med rollen som Wednesday Addams i filmen som släpptes 1990, då Ricci bara var tio år gammal.

Christina Ricci som Wednesday Addams.

Den enda dottern i den excentriska aristokratfamiljen får nu en egen Netflixserie som markerar Tim Burtons debut som tv-regissör och som är döpt till Wednesday. Titelrollen görs av Jenna Ortega (The Fallout). Vilken roll som Christina Ricci spelar är fortfarande hemligt, men det är inte Wednesday som vuxen utan en ny karaktär.

Produktionen har pågått en längre tid i Rumänien. I december lämnade Thora Birch inspelningen av personliga skäl och det rapporterades då att hennes karaktär inte skulle ersättas. I stället skulle en ny karaktär adderas. Det har visat sig att det är den rollen som nu spelas av Christina Ricci.

Förutom Jenna Ortega och Christina Ricci medverkar Catherine Zeta-Jones som matriarken Morticia Addams och Luis Guzmán som Gomez Addams. Kompanjonerna Alfred Gough och Miles Millar (Into the Badlands) har skrivit pilotavsnittet som regisseras av Tim Burton.

Enligt det synopsis som presenterats tidigare utgår Netflixserien från Wednesdays tillvaro som student på Nevermore Academy. Där försöker hon lära sig behärska sin framväxande siarförmåga, få stopp på en mordräd som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore.