Tim Burton har hittat sin Wednesday

Stjärnregissören har hittat sin Wednesday. Jenna Ortega har fått rollen som den ikoniska dottern i Tim Burtons familjen Addams-serie.

Tim Burtons Netflix-serie Wednesday är döpt efter sin huvudperson, den enda dottern i den excentriska aristokratfamiljen Addams som blivit klassisk populärkultur både via bioduken och tv-skärmarna.

Den nya tv-serien, som markerar Tim Burtons debut som tv-regissör, berättas med utgångspunkt från Wednesdays upptagna tillvaro som student på Nevermore Academy. Hon försöker lära sig behärska sin framväxande siarförmåga, få stopp på en mordräd som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore.

Jenna Ortega (Jane the Virgin) antar nu utmaningen att göra den roll som Christina Ricci gjorde ikonisk i början av 1990-talet till sin egen. På bilden som Netflix släppt framgår också att manusduon Alfred Gough och Miles Millar (Inte the Badlands) skrivit pilotavsnittet och att Tim Burton själv står för regin av Chapter one.