Klart för andra säsong av Yellowjackets

Den första säsongen pågår fortfarande, men överlevnadsdramat Yellowjackets har redan fått klartecken för en ny säsong.

Dramaserien med Christina Ricci, Juliette Lewis, Melanie Lynskey och Tawney Cypress i huvudrollerna hade premiär i november, och har genererat mer buzz för varje avsnitt. Beskedet om en andra säsong kommer därför inte som en överraskning. Skaparna, äkta makarna Ashley Lyle och Bart Nickerson, pitchade också serien redan från start som en berättelse över fem säsonger.

Christina Ricci som Misty, Melanie Lynskey som Shauna, Juliette Lewis som Natalie och Tawny Cypress som Taissa in Yellowjackets. Foto: Brendan Meadows/Showtime

Seriens titel anspelar på de aggressiva getingar som i Nordamerika kallas för yellowjackets, och vars symbolik passar väl in i Flugornas herre-konceptet. Dramaserien har beskrivits som lika delar episk överlevnadsserie, psykologisk thriller och coming of age-drama. 

Historien berättas i flera olika tidslinjer. Handlingen inleds med att ett fotbollslag med talangfulla high school-tjejer hamnar i en flygplanskrasch djupt inne i vildmarken. För att överleva tvingas de ta till metoder som får man förmoda kan assoccieras till de aggressiva getingarna. Parallellt får man följa hur de, präglade av sina traumatiska upplevelser, försöker få ordning på sina liv 25 år senare.

Yellowjackets är en Showtime-serie, vilket numera betyder Paramount+ i Sverige.