Tim Burtons Addams-serie till Netflix

Budgivningen är klar. Tim Burtons familjen Addams-serie har landat hos Netflix. Berättelsen om Wednesday blir stjärnregissörens tv-debut.

Familjen Addams dök för första gången upp i tidningen New Yorker 1938, då i tecknad form. Den första tv-serien är från 1964 och därefter har det gjorts både tecknade tv-serier och spelfilmer om den udda och bisarra aristokratfamiljen med den gotiska klädstilen.

Den nya tv-serien har fått titeln Wednesday efter huvudpersonen, den enda dottern i familjen Addams. Serien ska utgå från hur världen ser ut utifrån Wednesdays tillvaro som student på Nevermore Academy. Wednesday försöker lära sig behärska sin framväxande psykiska förmåga, motverka en mordserie som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore.

Christina Ricci gjorde karaktären ikonisk i 1990-talsfilmerna The Addams Family och Addams Family Values. Vem som nu ska ta över rollen återstår att se.

Det heta projektet gav upphov till en budgivning som slutligen vanns av Netflix, som nu har beställt åtta avsnitt av Wednesday. Tim Burton, regissör av storfilmer som Batman Returns och Edward Scissorhands, ska regissera samtliga avsnitt. Radarparet Alfred Gough och Miles Millar svarar för manuset. Duon är mest känd för långköraren Smallville och senast Into the Badlands.