Trailer: Sarah Michelle Gellar i Wolf Pack

Den 26 januari blir varulvarnas natt. Då är det premiär både för Teen Wolf-filmen och nya serien Wolf Pack med Sarah Michelle Gellar som pyromanutredare.

Fem år efter seriefinalen på MTV är ungdomsserien Teen Wolf het igen och grunden för en växande franchise hos Paramount+. Jeff Davis skapade tv-serien och har också skrivit manuset till Teen Wolf: The Movie. Samme Davis ligger även bakom Wolf Pack, som inte är en regelrätt spinoff men en berättelse i samma anda. Både filmen och den nya ungdomsserien har premiär samma dag, den 26 januari, hos Paramount+ i USA. I Sverige är Paramount+ numera en del av Skyshowtime.

Wolf Pack är baserad på en bok av Edo Van Belkom och följer två tonåringar, en pojke och en flicka, vars liv förändras för evigt när en brand i Kalifornien väcker liv i en skrämmande övernaturlig varelse. Efter att ha blivit skadade vid en attack dras tonåringarna både till varandra och till två andra tonåringar som adopterades 16 år tidigare av en parkvakt efter en annan mystisk brand. När det blir fullmåne förenas de fyra och avslöjar hemligheten som binder dem samman – bettet och blodet från en varulv.

De fyra tonåringarna spelas av Armani Jackson (Everett), Bella Shepard (Blake), Chloe Rose Robertson (Luna) och Tyler Lawrence Gray (Harlan).

Sarah Michelle Gellar har lite oväntat valt Wolf Pack för sin comeback i den genre som hon fortfarande förknippas mest med efter sju säsonger av Buffy the Vampire Slayer. I Wolf Pack spelar hon utredaren Kristin Ramsey, som är en högt ansedd expert på sitt område men även har drabbats av egna personliga tragedier. Hon kallas in av myndigheterna för att fånga den tonårspyroman som startade de massiva bränder som kan ha väckt liv i en övernaturlig varelse som terroriserar Los Angeles.

Paramount+ har under New York Comic Con också släppt ett första klipp från Teen Wolf: The Movie. I filmen hoppar handlingen framåt rejält i tiden från seriefinalen. Scott McCall (Tyler Posey) förösker återförena gamla och nya vänner för att hantera ett nytt hot som växer fram i Beacon Hills.