Äktenskapskris i Fleishman Is In Trouble

Lizzy Caplan berättar om ett komplicerat äktenskap i miniserien Fleishman Is in Trouble. Ex-makarna spelas av Jesse Eisenberg och Claire Danes. 

Taffy Brodesser-Akners bästsäljande debutroman Fleishman Is in Trouble kom ut 2019. Författaren har själv bearbetat sin roman för televisionen i samarbete med kabelkanalen FX. Jesse Eisenberg (The Social Network) och Claire Danes (Homeland) spelar ex-makarna Toby och Rachel Fleishman, och Lizzy Caplan (Masters of Sex) spelar Tobys gamla vän Libby, som också är seriens berättarröst.

I den första korta teasern, där de tre huvudkaraktärerna presenteras, förklarar Libby att Fleishman Is In Trouble är en berättelse om liv, karriär, äktenskap, pengar, vänskap och missnöje – och om hur alla dessa saker förenas och får dig att ifrågasätta allting.

Historien är centrerad kring separerade Toby Fleishman (Eisenberg) som kastar sig in i den nya app-baserade dejtingvärlden med en framgång han aldrig hade i sin ungdom, innan han gifte sig i slutet av sin läkarutbildning. Men precis när han första sommar av sexuell frihet inleds så försvinner hans ex-fru och lämnar honom med barnen utan att han har någon aning om var hon är eller om hon tänker återvända. Han inser att han inte kommer att hitta Rachel om han inte själv först går på djupet för att besvara frågan om varför äktenskapet tog slut.

Ex-hustrun Rachel (Danes) är en framgångsrik agent och döljer trauman med en snygg fasad. Även hon njuter inledningsvis av friheten, men får allt svårare att leva med sin nya identitet.

Adam Brody, känd för rollen som Seth Cohen i The OC, spelar här en annan Seth. Han är liksom Libby en gammal kompis till Toby Fleishman. 

FX-serien har streamingpremiär på amerikanska Hulu den 17 november. Till Disney+ i Sverige kommer serien dock först den 22 februari.

Uppdatering: Här är också den officiella, mer fylliga trailern: