Premiärdatum för Burtons familjen Addams-serie

Tim Burtons familjen Addams-serie har fått ett premiärdatum av Netflix. Jenna Ortega gör så klart debut som Wednesday på en onsdag.

Seriens titel Wednesday syftar förstås på att Tim Burtons första tv-serie är centrerad kring den yngsta dottern i den lika ikoniska som excentriska familjen Addams som dök upp på tv första gången 1954.

Titelrollen görs av Jenna Ortega. Mamma Morticia spelas av Catherine Zeta-Jones, pappa Gomez av Luis Guzmán och brorsan Pugsley av Isaac Ordonez.

Kompanjonerna Alfred Gough och Miles Millar (Into the Badlands) har skapat Netflixserien och författat pilotavsnittet. “Ambitionen har varit att göra en åtta timmar lång Tim Burton-film”, har Miles Millar förklarat för Vanity Fair.

I deras version är inte längre Wednesday ett barn utan en tonåring som går på high school och är mer oberoende från sin familj. Berättelsen har sin utgångspunkt i Wednesdays tillvaro som student på Nevermore Academy.

På Nevermore Academy försöker Wednesday lära sig behärska sin framväxande siarförmåga, få stopp på en mordräd som terroriserat den lilla staden och lösa det övernaturliga mysterium som för 25 år sedan påverkade hennes föräldrar – samtidigt som hon navigerar nya och tilltrasslade relationer på Nevermore. 

Christina Ricci, som spelade Wednesday i filmen från 1990 som Tim Burton tackade nej till att regissera, återvänder till Addams-universumet, men inte som Wednesday som vuxen utan som en ny ännu hemlig karaktär.

Onsdagen den 23 november är det debut för Wednesday.